2006 – John Simonsen og Hildgunn Sjo

“Skute-Knut-prisen” tildeles den organisasjon, bedrift eller person (-er), som på en særdeles måte har satt fokus på vår kjære Arendals Pilsner eller på vår by og derigjennom har gått i bresjen for vårt brygg.

Denne gjeve pris er utdelt en gang og da til et vågestykke av det sjeldne. Vår kjære logo i stort fomat i Kristiansand – malt av Marius.

Når vi i år våger oss på en ny utdeling så har vi vært oppe i litt diskusjoner hvorvidt den skulle gå til en organisasjon eller en enkeltperson. Valget var ikke helt enkelt, men allikevel enkelt.

Denne gang er det ikke noe som har skjedd utenfor vår by, men det har forsåvidt noe med en annen by å gjøre.

Personene som får denne prisen er en personer som elsker å gjøre ting som de ikke er kvalifisert for. Personene hiver seg på prosjekter som vi andre holder fingrene langt vekke fra. Vi er mange som rister på hodet og sier at dette kan aldri gå bra, men til nå har det gått bra. Jeg håper aldri vi får muligheten til å si – var det ikke det vi sa.

Den ene av disse vågale personene er preget av et særdeles dårlig hode, mens den andre ofte har et litt forvirret hode. Hvorvidt dette er noe av bakgrunnen for deres stadig ville ideer vet jeg ikke, men inn til nå så har det i hvert fall ikke vært til hinder for å tilføre Kristiansand nok et nederlag.

De har ikke vært alene om sin innsats, men uten dem hadde det aldri skjedd. De har brukt litt av egne og ikke minst andres midler for å gjøre Arendals sentrum og Pollen til et enda bedre sted å være. Kanalplassen som før var en illeluktende plass som en skyntet seg forbi på vei til et redelig vannhull er nå blitt et sted hvor en kan nyte kveldssola med en skikkelig Arendals uten snev av CB.

Vi takker dere Hildegunn [Sjo] og John [Simonsen] og ønsker lykke til med nye prosjekter. Når etablerer dere første pub i Kristiansand med Arendals på fat. Da blir dere Skute Knuter i særklasse. Prisen utdeles ved et senere høve som også er en del av tradisjonen.

[Hilsen kontreadmiral Jørgen]

Leave a Reply